🎲 Hero Quest – Κάθε μπουντρούμι και καημός, κάθε καημός και μάχη…

Το HeroQuest, από τα καλύτερα επιτραπέζια φαντασίας που έχω παίξει, πραγματικά… Ατελείωτες ώρες παιχνιδιού που σε ταξίδευαν σε άλλο κόσμο. Αποστολές, τέρατα, μάχες, περιπέτειες και μπουντρούμια. Το μόνο που σε σταματούσε να λιώνεις με την παρέα σου ήταν η φωνή της μητέρας σου, “Κωστάκηηηηηηη έτοιμο το φαγητό, ελάτε να φάτε κάτι μωρέεεεεε, θα βγάλει καρφιά ο κώλος σας όλη μέρα στο δωμάτιο με αυτά τα τερατάκια που παίζετε. Ελάτε γιατί θα φωνάξω τον πατέρα σου… “  και αυτό ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη….

Πάμε με το καλημέρα για ελληνικό διαφημιστικό σποτ:

Το HeroQuest είναι ένα γαμάτο επιτραπέζιο της Milton Bradley σε συνεργασία με την Βρετανική εταιρία Games Workshop και κυκλοφόρησε το 1989. Ανοίγοντας το κουτί, μετά την λάμψη που θα απλωθεί τριγύρω, θα βρεις ένα ταμπλό, κάρτες ηρώων, πολλές απίστευτες φιγούρες καθώς επίσης και διάφορα αντικείμενα που στήνεις πάνω στο ταμπλό. Οι πρωταγωνιστές μας είναι ένας Βάρβαρος, ένας Νάνος, ένας Μάγος και ένα Στοιχειό. Οι φιγούρες των κακών αποτελούνται από: Δαιμονικά (Orcs), Καλικάντζαρους (Goblins), Πολεμιστές του Χάους (Chaos Warriors), έναν Κακό Μάγο (Witch Lord),  Ερπετά (Fimirs), έναν Πέτρινο Δράκο (Gargoyle) και μια σειρά από Απέθαντα πλάσματα όπως Σκελετούς (Skeletons), Ζόμπι (Zombies) και Μούμιες (Mummies).

Hero Quest

“Προσέξτε καλά τα λόγια του Μέντορ, του Φύλακα του Βιβλίου της Γνώσης και θα σας πω για καιρούς περασμένους, για σκοτεινότερες μέρες, όταν η Αυτοκρατορία σώθηκε, παρ’ όλο που όλες οι ελπίδες είχαν χαθεί. Προσέξτε, γιατί φοβάμαι ότι το σκοτάδι θα ξανάρθει σύντομα……..”

Nostalgia Minds - Mendor
Μέντορ ο Φύλακας του Βιβλίου της Γνώσης!

Σε καιρούς που το κακό αφάνιζε κάθε αχτίδα φωτός στο πέρασμά του, μέρες που ο Άρχοντας του Χάους είχε υπό τον έλεγχό του, καταραμένες ορδές από ορκς, τελώνια, σκελετούς και άλλα τέτοια χαριτωμένα, προκαλώντας τρόμο και απελπισία στις καρδιές των ανθρώπων, η χώρα άδειασε και κάθε ελπίδα χάθηκε, σκοτάδι μόνο πλανιόταν παντού. Ακόμη και οι πιο τολμηροί πολεμιστές του Αυτοκράτορα έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια και έτρεξαν να σωθούν σαν τρομαγμένα σκυλιά.

nostalgia-minds-lord-of-chaos-e1539789752123.jpg
Μόρκαρ ο Άρχοντας του Χάους!

Όλα φαινόντουσαν πως δεν θα αλλάξουν και ότι το κακό θα βασίλευε για πάντα…

“Και τότε εμφανίστηκε ο Παντοδύναμος Πρίγκιπας πολεμιστής από τα Σύνορα – που τ’ όνομα του ήταν Ρόγκαρ ο Βάρβαρος. Είχε στο μέτωπο του ένα αστραφτερό διαμάντι – το Άστρο της Δύσης – σαν αυτό που φορούσαν οι αρχαίοι βασιλιάδες τον θρύλου. Η ελπίδα ξαναγύρισε και οι άνθρωποι συσπειρώθηκαν γύρω του, εγκαταλείποντας τις κρυψώνες τους στους λόφους και τα δάση…”

Nostalgia Minds - Barbarian figure
Ρόγκαρ ο Βάρβαρος!

“…Μαζί του εμφανίσθηκαν κι άλλοι ήρωες: ο Ντάρτζην, ο ατρόμητος Νάνος, πολεμιστής από τα βουνά στην Άκρη τον Κόσμου. Ο Λάντριλ, ο δυνατός μαχητής των Στοιχειών, από τον μακρινό Άθελορν και ο Τέλορ, ο Μάγος, που με τις δυνάμεις του έσωσε πολλές φορές τον Ρόγκαρ…”

Nostalgia Minds - Hero Quest Team(1)
Όλη η ομάδα από αριστερά προς τα δεξιά: Λάντριλ ο μαχητής, Ρόγκαρ ο βάρβαρος, Τέλορ ο μάγος και Ντάρτζην ο νάνος…

“Για πολλά χρόνια ο Ρόγκαρ ετοίμαζε τον στρατό του, προσέχοντας να μην έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τις δυνάμεις του Μόρκαρ μέχρι να είναι τελείως έτοιμος. Κάθε τόσο όμως επιτίθετο στις ομάδες ανεφοδιασμού, αφανίζοντας πολλά Δαιμονικά και Καλικάντζαρους……..”

Nostalgia Minds - Bad army Hero Quest(1).jpg
Ο Στρατός του Μόρκαρ.

“Και τέλος ήρθε η ώρα που ο Ρόγκαρ περίμενε.  Ο στρατός του ήταν πανέτοιμος και τέλεια εκπαιδευμένος. Κρυμμένος στα ψηλά περάσματα, ο Λάντριλ είδε από μακριά τις Μαύρες Στρατιές και διέταξε τον Ντάρτζιν να σαλπίσει το σύνθημα με το πανίσχυρο κέρας του. Ο στρατός του Ρόγκαρ ξεχύθηκε πάνω στον εχθρό, από δύο μεριές και η μάχη φούντωσε. Πολλά σατανικά πλάσματα, αλλά και γενναίοι άνδρες χάθηκαν εκείνη την ημέρα. Μα στο τέλος, καθώς χανόταν το φως της μέρας, ήταν το Σκοτάδι που εγκατέλειπε κακήν κακώς το πεδίο της μάχης. Κι όμως η νίκη των Δυνάμεων του Καλού δεν ήταν απόλυτη. Ο Μόρκαρ και οι στρατηγοί του δραπέτευσαν πέρα από τη θάλασσα των Αρπακτικών Νυχιών και ακόμη και τώρα σχεδιάζουν την εκδίκηση τους. Σύντομα τα σχέδια τους θα ολοκληρωθούν και τότε η Αυτοκρατορία θα έχει ανάγκη από έναν καινούργιο Ρόγκαρ. Υπάρχουν όμως ήρωες, ικανοί να πάρουν την θέση του; Θα πρέπει να μάθετε πολλά αν θέλετε να γίνετε μεγάλοι σαν τον Ρόγκαρ και τους συντρόφους του. Εγώ θα βοηθήσω όσο μπορώ. Το βιβλίο που έχω – το Βιβλίο της Γνώσης – γράφτηκε όταν άρχισε ο Χρόνος. Ότι υπήρξε κι ότι θα υπάρξει είναι γραμμένο μέσα στις αμέτρητες σελίδες του. Με το Βιβλίο της Γνώσης θα σας οδηγώ, αλλά δεν θα επέμβω, παρά μόνο όταν το Χάος απειλήσει να κυριεύει τον Κόσμο και να θριαμβεύσει για πάντα”

Στο παρακάτω βίντεο των Retropolis Greece μπορείτε να δείτε μια παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του παιχνιδιού.

Δείτε το βιβλίο οδηγιών για τους πιστούς HeroQuest Manual.

Εδώ μπορείτε να βρείτε κανόνες σχετικούς με τα όπλα, διάφορα Quest και πολλά άλλα.

Και εδώ μπορείτε αν θέλετε να παίξετε το HeroQuest online.

Hero Quest Banner.jpg

 

Ακολουθήστε μας στη σελίδα Nostalgia Minds στο Facebook.

Και την ομάδα Nostalgia Minds Team.

Και στο Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

a rambling collective

Possibilities of connections and a sense of belonging.

Physics4u's Weblog

Physics & Science News

Φτερά Χήνας

Περιοδικό Φύλλο Επιλεγμένης Λογοτεχνίας

%d bloggers like this: