Εγκέφαλος μέσα στην κοιλιά ενός ρομπότ. Χελωνονιτζάκια Villains!

Στο πρώτο post για τις αγαπημένες μας χελώνες νίντζα είχαμε δει τους βασικούς ήρωες. Πάμε να δούμε τώρα τους κακούς της σειράς και αυτούς που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των νιτζοχελωνών, όπου η βοήθειά τους έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία τους…

Προηγούνται οι κυρίες, οπότε θα ξεκινήσω με την χαριτωμένη δημοσιογράφο της παρέας την Έιπριλ Ο΄Νιλ

source.gif
Έιπριλ Ο΄Νιλ

Το κορίτσι με τα κίτρινα, που φοράει και τις 7 σεζόν την ίδια φόρμα του χαρούμενου μηχανικού, κάποτε ήταν βοηθός στο εργαστήριο του τρελοεπιστήμονα Μπάξτερ Στόκμαν. Η πρώτη συνάντηση της με τα Χελωνονιτζάκια ήταν όταν την έσωσαν από τα ρομπότ του  Μπάξτερ. Αποτελεί πολύ σημαντικό σύνδεσμο της πράσινης ομάδας με τον κόσμο των ανθρώπων, καθώς τους βοηθά κάνοντας δουλίτσες που οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν αν δεν θέλουν να γίνουν πρώτο θέμα στο ΣΤΑΡ… Είναι ωραία (έμπαινες?), γενναία και πάντα δίπλα στους φίλους μας. Και κάτι μου λέει ότι έχει αποτελέσει έμπνευση για μεταγενέστερες εκδόσεις δημοσιογράφου φίλη αφανών ηρώων, τύπου Κάρεν Πέιτζ.

Nostalgia Minds - Keisi jones
Κέισι Τζόουνς

Ο Κέισι είναι ένας εκδικητής που πολεμάει το έγκλημα στα σκοτεινά σοκάκια της πόλης με όπλα του μπαστούνια του γκολφ, του κρίκετ, του χόκει και άλλα τέτοια καλούδια που ανοίγουν κεφάλια υπό κατάλληλες προθέσεις. Κρύβει το πρόσωπό του φυσικά γιατί έτσι κάνουν οι εκδικητές (έβλεπε Μπατμαν μικρός) και είναι αρκετά βίαιος με τους κακούς. Είναι ερωτευμένος με την Έιπριλ από την πρώτη στιγμή και αποτελεί και αυτός βοήθεια στον αγώνα που κάνουν τα χελωνονιτζάκια ενάντια στο έγκλημα.

Nostalgia Minds - Shredder
Σρέντερ

Ο Σρέντερ είναι ο βασικός κακός που βλέπαμε στην σειρά. Είναι παλιός δάσκαλος Νιντζούτσου και το όνομά του ήταν Ορόκου Σάκι. Χρησιμοποιεί με μαεστρία τους τυροκόφτες (“καταστροφείς εγγράφων”) που έχει η πανοπλία του σε χέρια – ώμους και είναι πολύ δυνατός. Είναι αρχηγός της αδελφότητας Το Πόδι και στην πολύ αρχή ήταν φίλος με τον δάσκαλο Σπλήντερ. Έχει στην δούλεψή του σκληροτχάληλους νίντζα αλλά και δύο μεταλλαγμένους πανίβλακες υπαρχηγούς Μπίμποπ (Bebop) και Ροκστέιντι (Rocksteady).

Nostalgia Minds - Bebop and Rocksteady
Bebop and Rocksteady

Τούτα δω τα γομάρια είναι οι μεταλλαγμένοι υπαρχηγοί του Σρέντερ και επίσης κλασικοί αντίπαλοι των χελωνών. Ήταν δύο κουτορνίθια εγκληματίες και ότι πρέπει για τσιράκια του, οπότε τους μετάλλαξε να τους χρησιμοποιήσει ενάντια στην ομάδα του Σπλήντερ. Ο πάνω δεξιά, ο Σπίθας, είναι μετάλλαξη από ρινόκερο και ο αριστερά, ο Ατσίδας, μετάλλαξη από αγριόχοιρο. Σε κάθε περιπέτεια ρίχνονται στη μάχη με τα μούτρα αλλά σχεδόν ποτέ δεν καταφέρνουν να πιάσουν τις χελώνες. Συνήθως χρησιμοποιούν πολυβόλα όπλα, αλλά περνάνε από τα χοντρόχερά τους και άλλα καλούδια όπως ακτίνες Χ και ποικίλα διαστημοσκληροπυρινικά λέιζερ. Δείτε την μετάλλαξή τους:

Nostalgia Minds - Baxter tmnt
Baxter Stockman

Ο Μπάξτερ που γνωρίσαμε στην σειρά ήταν ένας αγωνιστής εφευρέτης που μανιωδώς προσπαθούσε να πουλήσει τα ρομπότ Mouser σε εταιρίες εξολόθρευσης παρασίτων. Έτρωγε την μία πόρτα μετά την άλλη ο καψερός, ώσπου μια μέρα τον πλησίασε ο Σρέντερ και του ζήτησε μαζική παραγωγή από τα ποντικορομπότ του, με σκοπό να κυνηγήσει τον Σπλήντερ. Ο Μπάξτερ άλλο που δεν ήθελε (τον φαντάζομαι σαν τον Χλαπάτσα από το της Ελλάδος τα παιδιά “δεν σας άρεσε η εφέυρεσή μου ε; Θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε”). Με τα πολλά προκλήθηκε χάος, οι χελώνες αντιμετώπισαν την κατάσταση και ο Μπαξτερ συνελήφθη από τις αρχές.

Untitled2016161240705
Krang

Ο Krang είναι ο “εγκέφαλος” πίσω από όλα τα σατανικά σχέδια ενάντια στα χελωνονιτζάκια. Πρώην πολέμαρχος της διάστασης Χ και κάτοχος του Technodrome (ναι, είναι αυτό το κινητό πανίσχυρο σφαιρικό φρούριό που όλοι θυμάστε, τι ονόματα σκεφτόντουσαν στα 90s!). Μια ζοφερή βραδιά τον βρίσκει να διαχωρίζεται από το σώμα του και τον αφήνει όπως τον γνωρίσαμε εμείς έναν ροζ χλαπατσοεγκέφαλο. Ακολουθεί η εξορία του στη Γη όπου, πριν την μεταμόρφωση των χελωνών και του Σπλήντερ όπως τους ξέρουμε, ο Κρανγκ συνάντησε τον Σρέντερ και τακιμιάσανε. Ο Σρέντερ θα είχε πρόσβαση σε προηγμένη τεχνολογία και θα βοηθούσε τον Κρανγκ να αποκτήσει ένα νέο σώμα. Άργησε βέβαια να εκπληρώσει την υπόσχεσή του γιατί φοβόταν ότι με το νέο σώμα του ο Κρανκγ, θα στεκόταν εμπόδιο στα σχέδιά του. Αλλά οι συνεχόμενες αποτυχίες του ενάντια στις χελώνες και τον πόντικα-sensei τον έκαναν να δώσει επιτέλους στον Κρανγκ αυτό που επιθυμούσε. Με το νέο του ρομποτικό σώμα και την βοήθεια του Σρέντερ, ο Κρανγκ κατάφερε σχεδόν να σκοτώσει τις χελώνες, σχεδόν όμως.

Ένα parody του ίντρο που που αξίζει να δείτε…. 90s rocking….

 

Οι ελληνικές μεταγλωττίσεις:

 • Σπλίντερ: Γιώργος Μάζης
 • Λεονάρντο: Γιάννης Καλατζόπουλος
 • Ντονατέλο: Τάσος Μασμανίδης
 • Μικελάντζελο: Βασίλης Καΐλας
 • Ραφαέλ: Γιώργος Μάζης
 • Έηπριλ: Λέτα Μουσούτη
 • Σρέντερ: Γιώργος Μάζης
 • Κρανγκ: Τάσος Μασμανίδης
 • Μπάξτερ: Βασίλης Καΐλας
 • Ροκστέιντι: Γιάννης Καλατζόπουλος
 • Μπίμποπ: Βασίλης Καΐλας

Δείτε παρακάτω ένα επεισόδιο Teenage Mutant Ninja Turtles στα Ελληνικά:

 

8

Ακολουθήστε μας στη σελίδα Nostalgia Minds στο Facebook.

Και την ομάδα Nostalgia Minds Team εδώ.

Και στο Instagram εδώ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

Physics4u's Weblog

Physics & Science News

Φτερά Χήνας

Περιοδικό Φύλλο Επιλεγμένης Λογοτεχνίας

%d bloggers like this: