Σκηνές από ταινίες Disney που “λυγίσαν” και εσένα #1

Συγχωρήστε με για το σημερινό ποστ, ίσως σας στενοχωρήσω λίγο, αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ πρέπει να γίνει. Σήμερα λοιπόν θα δούμε μερικές σκηνές από ταινίες της Disney που στιγμάτισαν τις παιδικές ψυχούλες μας.

1) Ο Βασιλιάς των Λιονταριών – Μουφάσα ( R.I.P.)

 

Από τις πιο αριστουργηματικές ταινίες της Disney έχω ξανά αναφερθεί σε αυτή σε προηγούμενο post και θα αναφερθώ ξανά σίγουρα. Ο Σίμπα έχει πέσει στην παγίδα του Σκαρ και βρίσκεται στο σημείο που του έχει υποδείξει σύμφωνα με το σατανικό του σχέδιο. Οι ύαινες κάνουν την δουλειά τους για να οδηγήσουν το κοπάδι εκεί που (Δεν) πρέπει. Τέλος ο Σκαρ οδηγεί στο φαράγγι τον Μουφάσα. Ο Σίμπα αμέριμνος δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει, και να! το κοπάδι τρέχει κατά πάνω του. Ο Μουφάσα φτάνει στο τσακ στο φαράγγι, καταφέρνει να σώσει τον τρομαγμένο Σίμπα αλλά ο Σκαααααρ έχει άλλα σχέδια… Τα υπόλοιπα είναι δυστυχώς γνωστά… Ειλικρινά ποιος δεν σπαράζει στο κλάμα σε αυτή τη σκηνή. Ειδικά εκεί που ο Σίμπα του λέει με τρεμάμενη φωνή “άντε, έχουμε δρόομο” και μετά κουρνιάζει στην άψυχη αγκαλιά του Μουφάσα. Δεν αντέχεται…
Δείτε ολόκληρη την ταινία εδώ: http://hdvid.tv/ab3wcvoindpu

2) Παναγία των Παρισίων – Κουασιμόδος Βασιλιάς

Πραγματικά μια σκηνή που λες γιατί το κάνουν αυτό. Ο καημένος ο Κουάσι, βγαίνει πρώτη φορά έξω στην γιορτή και πάνω που έχει αρχίσει και το χαίρεται και να διασκεδάζει, ένας μακ…ας φρουρός κάνει την αρχή για να τον ξεφτιλίσουν και να τον κοροϊδεύουν όλοι. Καταλαβαίνετε το πλήγμα για τον καλόκαρδο Κουασιμόδο και για όλους εμάς που το βλέπαμε τότε και λέγαμε, ΓιατίιιιιιιιΕυτυχώς όμως είναι εκεί η Εσμεράλδα που δεν μασάει και θα φωνάξει το άδικο και τον βοηθάει ενάντια στη θέληση του υποχθόνιου Φρόλο.

Δείτε ολόκληρη την ταινία εδώ: http://greek-movies.com/view.php?v=6uN30BmWsgi4Vw8CE2Yegw

3) Πεντάμορφη και το τέρας – Μεταμόρφωση

Η πεντάμορφη και το τέρας αν και ίσως θεωρηθεί κοριτσίστικο εμένα όταν ήμουν μικρός μου άρεσε ήταν το μοναδικό της κατηγορίας “πριγκίπισσες” που είχα δει πάνω από μια φορά. Και όταν λέω πάνω, εννοώ πολύ παραπάνω. Είμαστε προς το τέλος, μετά την επιδρομή του άξεστου Γκαστόν ενάντια στο Τέρας. Το Τέρας πληγώνεται και το βρίσκει η Μπελ να κείτεται σε έναν από τους πύργους του κάστρου. Όλοι νομίζουμε ότι έχει πεθάνει, αλλά τα μάγια λύνονται γιατί η Μπελ το αγάπησε αληθινά. Οπότε τέλος καλό όλα καλά, με το Τέρας να μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα και την Μπελ να γίνεται πριγκίπισσα στο πλάι του. Πάραυτα, τα λίγα αυτά δευτερόλεπτα που νομίζαμε ότι το Τέρας πέθανε ήταν αρκετά για να ραγίσουν και τις πιο σκληρές καρδιές.
Δείτε ολόκληρη την ταινία εδώ: http://vidto.me/j2wv5wsdzmj3.html

4) Λαίδη και Αλήτης – Κυνήγι άμαξας

Λαίδη και Αλήτης, πολύ ωραίο παιδικό, πείτε μου ότι όταν τρώτε μακαρόνια με το “πρόσωπο” δεν έχετε κάνει και εσείς το μακαρονοφιλάκι; Στην σκηνή τώρα, ο Αλήτης έχει πάει να σώσει το μωράκι στο σπίτι της Λαίδης από ένα ποντίκι. Οι γονείς του μωρού όμως τον παρεξήγησαν και έτσι καταλήγει στην άμαξα του μπόγια. Οι φίλοι του, Σκώτς και Ποδάρας ακολουθούν τα ίχνη με σκοπό να βρουν τον Αλήτη και να τον ελευθερώσουν. Κατά την καταδίωξη η άμαξα αναποδογυρίζει και βλέπουμε τον Ποδάρα να έχει χτυπήσει. Πραγματικά τώρα, οι περισσότεροι τσακίζουν με τέτοιες σκηνές. Ο καημένος ο Ποδάρας με αυτοθυσία τρέχει να προλάβει τον φίλο του, και εμείς παρακολουθούμε με αγωνία, και τελικά βρίσκεται ξαπλωμένος στις ρόδες της άμαξας. Ακόμη ανατριχιάζω με τα αλυχτίσματα των σκυλιών. Αγαπημένη ταινία.

Δείτε ολόκληρη την ταινία εδώ: https://oload.stream/f/RhPHh8DQ9cQ

5) Toy Story 3 – Ending

Όλα τα Toy Story έχουν μέσα κάποια δυνατή συγκινητική σκηνή. Διάλεξα την σκηνή στο τέλος από το Toy Story 3 γιατί πραγματικά είναι η δικαίωση του Γούντι και όλων των άλλων παιχνιδιών. Τα παιχνίδια κατάλαβαν πως ο Άντυ μεγάλωσε και έπρεπε να δουν τι θα κάνουν. Που θα καταλήξουν τελικά; Πάνε λοιπόν σε ένα παιδότοπο όπου τα πράγματα είναι ζόρικα και πιστέψτε με όσοι δεν το έχετε δει, περνάνε πολλές στιγμές αγωνίας. Στο τέλος λοιπόν, αφού έχουν πάει όλα καλά, το κοριτσάκι από τον παιδικό σταθμό δίνει στον Άντυ ένα κουτί με τον Γούντι. Η επόμενη σκηνή είναι απλά απόλαυση και δικαίωση μαζί. Ο Άντυ παίζει με τον Γούντι και τα άλλα παιχνίδια και όλο αυτό είναι ένα μικρό αντίο σε ότι είχε ζήσει μεγαλώνοντας μαζί τους. Πραγματικά μια απίστευτη σκηνή.

Δείτε ολόκληρη την ταινία εδώ: http://vidto.me/tazal3ssi413.html

Ελπίζω να μην σας στεναχώρησα πολύ… εεεε; εεεεεεεεε;

Ακολουθήστε μας στη σελίδα Nostalgia Minds στο Facebook.

Και την ομάδα Nostalgia Minds Team εδώ.

Και στο INSTAGRAM εδώ.

sad disney footer 1.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

a rambling collective

Possibilities of connections and a sense of belonging.

Physics4u's Weblog

Physics & Science News

Φτερά Χήνας

Περιοδικό Φύλλο Επιλεγμένης Λογοτεχνίας

%d bloggers like this: