Ανατριχίλες (Goosebumps ) ο Δημιουργός η ιστορία και 62 βιβλία σε 6 χρόνια

 Όσοι ξέρετε τι είναι οι Ανατριχίλες (Goosebumps) δεν χρειάζεται να πω τίποτα, είστε ήδη στη φάση “οοοοο τι είπες τώρα”, έχετε ήδη θυμηθεί το βιβλίο-επεισόδιο που σας πρόσφερε τρόμο και σας έκανε να μπαίνετε κάτω από το πάπλωμα και να μην μπορείτε να αντικρίσετε το Παρλαπίπα το αρκουδάκι στα μάτια από φόβο. Ρίξτε μια ματιά στο intro, να θυμηθούν οι παλιοί, να ανακαλύψουν οι καινούριοι και συνεχίζουμε παρακάτω.

 

 Για εσάς που δεν έχετε ιδέα τι είναι οι Ανατριχίλες θα σας γράψω δυο λόγια για να μπείτε στο νόημα. Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων για εφήβους γεμάτα με τρομακτικές σκοτεινές ιστορίες, επιστημονικής φαντασίας, με υπερφυσικές δυνάμεις και φανταστικά πλάσματα που έγινε πολύ μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Σε διάστημα 6 χρόνων (1992-1997) κυκλοφόρησαν 62 βιβλία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ενώ στην Ελλάδα μεταφράστηκαν 50 (από τις εκδόσεις Κέδρος), τα οποία και θα δούμε σε επόμενα άρθρα. Κάποιοι από τους τίτλους που συναντήσαμε είναι “Αόρατος…για πάντα”, “Η Στοιχειωμένη μάσκα”, “Το πράσινο αίμα”, “Οι καταραμένες φωτογραφίες” και πολλά άλλα, οπότε καταλαβαίνετε τι έγινε όταν αυτά τα τεύχη έπεσαν στα χέρια των πιτσιρικάδων της δεκαετίας του 90. Σκέψου τώρα να σκάει η θεία στα γενέθλια, με τυλιγμένο βιβλίο και να τρως την ξενέρα του αιώνα. Αλλά ανοίγοντας το περιτύλιγμα σιγά σιγά να βλέπεις τα εξώφυλλα από κάτω… Ντάξει τώρα…! “Αμάν ρε θεία μόνο ένα έφερες;”
anatrixiles
 Επίσης οι Ανατριχίλες (Goosebumps) έγιναν και τηλεοπτική σειρά το 1995-1998 και προβλήθηκε και στην Ελλάδα από τον ΑΝΤΕΝΑ τα Σαββατιάτικα μεσημέρια. Ο τίτλος της σειράς ήταν “Goosebumps Presents” και είχε 68 επεισόδια. Δείτε μερικές στιγμές τρόμου που μας χάρισε αυτή η σειρά τρομακτικών ιστοριών.
 Όπως είπαμε και πριν, αυτή η σειρά τρόμου απευθύνεται σε παιδιά. Στις περισσότερες ιστορίες πρωταγωνιστές είναι παιδιά εφηβικής ηλικίας και των δύο φύλων που ανήκουν σε μεσοαστικές οικογένειες. Και πάντα όπως σε κάθε θρίλερ που σέβεται τον εαυτό του, οι πρωταγωνιστές μόλις μετακόμισαν σε μια απομονωμένη περιοχή ή απλά είναι περίεργοι και πάνε σε μέρη που κραυγάζουν από μόνα τους “μην έρθεις θα πεθάνεις”. Στις ιστορίες δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ πραγματική βία, ναρκωτικά ή θάνατος.
Οι χαρακτήρες όταν έρχονται αντιμέτωποι με κάποιο ανατριχιαστικό κακοποιό, ουρλιάζουν και δεν μπορούν να αναπνεύσουν από την τρομάρα τους. Κλασική ατάκα στα βιβλία “τότε άρχισα να φωνάζω”. Να πούμε ότι τα βιβλία είναι γραμμένα σε πρώτο πρόσωπο, κάτι το οποίο σε έβαζε πιο πολύ μέσα στην ιστορία και το ζούσες… Ο συγγραφέας R. L. Stine λέει χαρακτηρίστηκα “Ευτυχώς, έχω τρομερή μνήμη. Καθώς γράφω την ιστορία, μπορώ να θυμηθώ πως είναι το συναίσθημα του φόβου και του πανικού.” Οι ιστορίες του είναι εμπνευσμένες από ταινίες και βιβλία ή και την καθημερινή του ζωή.
R L Stine
R. L. Stine
Ο R. L. Stine κατάφερε πολύ έντεχνα να παντρέψει τρόμο, αγωνία, φοβίες, αστεία, τα υπερφυσικά γεγονότα και πλάσματα και γιατί όχι και μία πράσινη χλαπάτσα. Μέσα από αυτές τις ιστορίες χαρακτηρίστηκε “Ο Stephen King της παιδικής Λογοτεχνίας”.

summer-camp-2016-ghost-story-rl-stine

Όμως οι Ανατριχίλες δεν έμειναν μόνο στην τηλεόραση. Γρήγορα κυκλοφόρησαν και σε κάρτες με τα εξώφυλλα των βιβλίων, τύπου υπερατού, χαρίζοντάς μας επιπλέον ανατριχιαστικό παιχνίδι και σοβαρή μείωση του αποθέματός μας στον κουμπαρά.

 

dsc_0479
Το Σπίτι Θανάτου πάνω δεξιά το είχαμε σίγουρα οι περισσότεροι.
step0001-1-4
Πείτε μου ότι δεν θυμάστε τη μούμια;
Φανταστικές ανατριχίλες λοιπόν, εγώ το ευχαριστήθηκα πολύ, ελπίζω και εσείς. Θα συνεχίσουμε με το πρώτο βιβλίο της ομώνυμης σειράς “Το Σπίτι των Νεκρών ” και πολλά άλλα. Κάντε Follow στο Nostalgia Minds για να μην χάσετε τις επόμενες ανατριχίλες.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα Nostalgia Minds στο Facebook.

Και την ομάδα Nostalgia Minds Team εδώ.

Και στο INSTAGRAM εδώ.

φοοτερ γοοσε

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

Physics4u's Weblog

Physics & Science News

Φτερά Χήνας

Περιοδικό Φύλλο Επιλεγμένης Λογοτεχνίας

%d bloggers like this: