Σπορτ Μπίλυ, ένας ήρωας από άλλο πλανήτη!

Τέλη δεκαετίας του 70 και εμφανίζεται στο προσκήνιο ο Σπορτ Μπίλυ (Sport Billy), μια σειρά κινουμένων σχεδίων 26 επεισοδίων σε δύο σεζόν. Δημιούργημα αμερικάνικης παραγωγής από την Filmation Associates. Πρωτοεμφανίστηκε στην Γερμανία και σε πολλές χώρες όπως Ιταλία, Τουρκία, Ισπανία, Αυστρία και μέσα σε αυτές και στην Ελλάδα. Εμείς το είδαμε πρώτη φορά το Σεπτέμβρη του 81 στο ΥΕΝΕΔ. Ήταν τέτοια η επιτυχία του, που η Fifa τον έκανε μασκότ στο παγκόσμιο κύπελλο πρωταθλήματος Ισπανίας το 82 και του Μεξικό το 86.
DKLq5JFWsAAILwL
Σπορτ Μπίλι, μασκότ στο παγκόσμιο κύπελλο.
Ο Σπορτ Μπίλυ είναι ένα πιτσιρίκι από το πλανήτη Όλυμπο. Στον πλανήτη αυτό όλοι οι κάτοικοι ασχολούνται με αθλήματα και ο ήρωάς μας έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο ποδόσφαιρο. Αποστολή του Σπορτ Μπίλυ και των καλύτερων του φίλων, Λίλυ (ξανθό κοριτσάκι) και Γουίλυ (ο μαλλιαρός λαίμαργος σκυλάκος), ειναι η μετάδοση του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας.
e
Σπορτ Μπίλλυ, Λίλυ και Γουίλι

Ταξιδεύουν στον πλανήτη μας με το διαχρονόπλοιο τους, κίτρινο και κουρδιστό με σκοπό να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Και τώρα το αγαπημένο μου σημείο… Είμαι σίγουρος και το δικό σας. Το κίτρινο βαλιτσάκι του Σπορτ Μπίλυ. Ναι μα το Τουτάτι και ποιος δεν θα ήθελε να έχει ένα τέτοιο βαλιτσάκι, από μέσα μπορούσε να βγάλει στην κυριολεξία ότι χρειαζόταν, από ένα απλό μπαλάκι πινγκ πονγκ, μέχρι ένα σπορ αμάξι.

 

timeshiplg
Το διαχρονόπλοιο.
lG7PlQJCk5Ow
Ο Σπορτ Μπίλι έτοιμος να σώσει πάλι ένα άθλημα που κινδυνεύει.

Έχουμε δει όλοι Εγκλήματα στον Αντένα; Ναι…; Ωραία, ένα όνομα θα πω και αυτό είναι “Σωσώ“. Μόνο η κακία της συγκρίνεται με την Βάντα, την κακιά βασίλισσα που μισεί τόσο πολύ τα σπορ και σκοπός της είναι να τα εξολοθρεύσει σε ολόκληρο το γαλαξία. Πιστός βοηθός της ο Σάιπ ένας κοντοστούπης με ροζ στολή σαν πιτζάμα και πιο δουλοπρεπής και από τον Τσίπρα στην Τρόικα! “Σάιπ, που είσαι ανόητο πλάσμα;” τον φώναζε η βασίλισσα, και εκείνος απαντούσε σαν κούταβος “Εδώ απαισιότατη” με τη μελίσταχτη δουλική φωνή του.

 

sport-mpillu-1
Η σατανική Βάντα.
Sport-Billy-Snipe
Σάιπ, το τσιράκι της βασίλισσας.

Τις σατανικές της αποστολές ενάντια στα αθλήματα εμπόδιζε ο Σπορτ Μπίλι και η παρέα του. Όταν τα έβρισκε σκούρα άνοιγε το βαλιτσάκι του και έβρισκε ότι χρειαζόταν. Σε κάθε επεισόδιο της σειράς οι ήρωές μας κατάφερναν να σώσουν και ένα άθλημα που κινδύνευε και να εμποδίσουν τα σχέδια της Βάντα.

lilly1lg
Λίλυ 
willy1lg
Γουίλυ

“Σπορτ Μπίλι είσαι ήρωας από άλλο πλανήτη. Σπορτ Μπίλι, με ειδική αποστολή, κομήτης! Σπορτ Μπίλι, να διώξεις το άδικο και το κακό από τη Γη, κι έχεις δύναμη στα χέρια μαγική. Τον τρόπο μόνο εσύ τον ξέρεις. Γι αυτό πάντα ξέρεις όλα εσύ να τα νικάς. Εσύ τη δύναμη του κόσμου μας κρατάς, στα μαγικά σου χέρια…” Ακούστε το τραγουδάκι στα ελληνικά.

 

 

 

Τίμιο τραγουδάκι για την εποχή του, με αποτέλεσμα να το τραγουδάνε πολλά πιτσιρίκια της γενιάς του. Σπορτ Μπίλι, νανανανααααα να να να να ναααααα…. Θέλω να κλείσω με το ελληνικό σπικάζ της σειράς αυτής.

Σπορτ Μπίλι – Γιάννης Καλατζόπουλος, Γουίλυ – Σπύρος Μηλιώνης, Βάντα – Σοφία Χάνου, Λίλυ – Αλίκη Αλεξανδράκη, Σάϊπ – Αργύρης Παυλίδης. Το τραγουδάκι των τίτλων ερμήνευσε με επιτυχία ο Λάκης Τζορντανέλι…

Είχαν κυκλοφορήσει και πολλά εικονογραφημένα δείτε μερικά εκ των οποίων και δύο στα ελληνικά:

Sport billy banner

Δείτε παρακάτω τρία από τρία από τα επεισόδια του αγαπημένου Σπορτ Μπίλι στα ελληνικά. Για περισσότερα επεισόδια μπορείτε να επισκεφτείτε το Greek-Movies ή και το You Tube. Εύχομαι να το απολαύσετε…

 

 

Ακολουθήστε μας στη σελίδα Nostalgia Minds στο Facebook.

Και την ομάδα Nostalgia Minds Team εδώ.

Και στο INSTAGRAM εδώ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

Physics4u's Weblog

Physics & Science News

Φτερά Χήνας

Περιοδικό Φύλλο Επιλεγμένης Λογοτεχνίας

%d bloggers like this: