🎲 Επιτραπέζιο HOTEL

Για εμένα υπήρχαν 3 διαφορετικές περίοδοι στη ζωή μου όπου έπαιζα επιτραπέζια παιχνίδια. Σήμερα θα σας μιλήσω για την περίοδο που έπαιζα ως παιδί, κυρίως με τα ξαδέρφια μου, και πιο συγκεκριμένα θα σας μιλήσω για ένα παιχνίδι ΛΑΤΡΕΙΑ!!! Δεν είναι άλλο από το Hotel…

Είναι ένα παιχνίδι που μπορούσε να σε μαγέψει όσο λίγα. Υπήρξε από τα γνωστότερα παιχνίδια της τότε εποχής. Όσοι το έχετε παίξει νομίζω καταλαβαίνετε Δεν μπορώ να εξηγήσω εύκολα γραπτώς γιατί ήταν τόσο πωρωτικό. Αυτά τα ξενοδοχεία, η ποικιλία των κτιρίων, το πώς τα έστηνες μιλάμε για μεγάλη αγάπη!

Στόχος του παιχνιδιού ήταν να γίνεις ο μεγιστάνας των ξενοδοχείων, και να βλέπεις τους αντιπάλους σου να αγκομαχούν όποτε περνούσαν από την περιοχή σου ή να θες να βάλεις τα κλάματα επειδή θέλησες να αγοράσεις το President, γιατί απλά το λένε President, είναι το πιο ακριβό συγκρότημα, όλοι ήθελαν να το αποκτήσουν και όλοι θεωρούσαν πως όποιος το αγοράσει θα είναι ο απόλυτος Game Winner (μύθος). Πολλές φορές είχα φτάσει κι εγώ η ίδια στο σημείο να φαλιρίσω, επειδή στην αρχή πίστευα στο μεγάλο μύθο που λέγεται President.

 

712765-375x500
Το επιτραπέζιο HOTEL στημένο να σε φαλιρίσει ή να σε κάνει μεγιστάνα…

1) BOOMERANG

Boomerang
Boomerang

Το λένε έτσι γιατί έχει το σχήμα boomerang (δηλαδή ουάου, σούπερ πρωτοτυπία). Ίσως το πιο άχρηστο
ξενοδοχείο του παιχνιδιού. Πρέπει κάποιος να ήταν τέρμα απελπισμένος για να το αγοράσει

2) SAFARI

Safari
Safari

Καλούτσικο να το έχεις για συμπλήρωμα. Χαμηλό κόστος, μικρό ρίσκο αλλά και χαμηλό κέρδος. Όχι άχρηστο όσο το Boomerang, απλά αδιάφορο..

3) LE GRAND

Le Grand 2
Le Grand

Μία και μόνο έκφραση μου έρχεται στο μυαλό όταν το σκέφτομαι… w.t.f. ; Ποιο είναι το LE GRAND; Ήταν πάντα εκεί; Γιατί πέρναγε πάντα ΤΌΌΌΌΌΣΟ απαρατήρητο;

4) TAZ MAHAL

Χωρίς τίτλο
Taz Mahal

Ok, καλό ήταν αν το είχες… Όχι τρομερά χρήσιμο, όμως… Σαν 3D τηλεόραση ένα πράγμα…
Χαίρεσαι που την έχεις, αλλά ίσως να μην την χρησιμοποιήσεις και ποτέ!!!

5) ROYAL

ROYAL
Royal

Μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως το μικρό President. Μπορούσε να σου κερδίζει αγώνες
με σκοπό να έχεις τη δυνατότητα να προετοιμαστείς το μεγάλο President σωστά και μεθοδικά (για να μη φτάσεις στη χρεωκοπία, όπως είπα παραπάνω).

6) WAIKIKI

img-7956ed5b959f7c25f95fddb3bab6c7b4-v348052811.jpg
Waikiki

Ίσως το πιο όμορφο ξενοδοχείο του παιχνιδιού. Απλά, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να πιάνει το 1/4 του πίνακα ξέρω’ γω. Και ήταν και λιγάκι ακριβό… Δεν το λες και τον ορισμό του “Value for money”

7) FUJIYAMA

Fujiyama
Fujiyama

Εδώ λοιπόν, μιλάμε για τρελό VALUE FOR MONEY.
Από όλα τα “Έχω το …” του παιχνιδιού, το “Έχω το Fujiyama” κερδίζει άνετα… και με διαφορά!

8) PRESIDENT

President
President

Όπως προανέφερα λοιπόν, άμα ήθελες να φαλιρίσεις για την περίπτωση που μετά ίσως και να μπορέσεις να βγάλεις λεφτά, τότε θα ήσουν από αυτούς που με την πρώτη ευκαιρία θα το αγόραζαν… Θα την πάταγες όμως… Δεν πρέπει να ενθουσιάζεσαι τόσο εύκολα… Έπρεπε να ξεκινήσεις από τα χαμηλά για να φτάσεις στο σημείο να σου αποφέρει λεφτά το President.. Ακόμα και ο Bill Gates από ένα πειραματικό πρόγραμμα στον υπολογιστή του σχολείου του ξεκίνησε, δεν έγινε σε ένα βράδυ ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

hotel1

Για να συνοψίσουμε λοιπόν, ακόμα και μετά την άφιξη του super επιτυχημένου Trivial,
πάνω στο οποίο καταναλώθηκαν χιλιάδες εργατοώρες για να φτιαχτεί και ακόμα περισσότερες για να καταφέρουν οι εταιρείες να βρουν έναν άξιο αντίπαλό του… το HOTEL εξακολουθεί μέχρι και σήμερα (20+ χρόνια μετά την κυκλοφορία του) να κατέχει τη Νο 1 θέση στην καρδιά μου…

Δείτε πως παίζετε το παιχνίδι στο παρακάτω βίντεο:

 

~Liana X.~

Ακολουθήστε μας στη σελίδα Nostalgia Minds στο Facebook.

Και την ομάδα Nostalgia Minds Team εδώ.

Και στο INSTAGRAM εδώ.

 

6 thoughts on “🎲 Επιτραπέζιο HOTEL

Add yours

 1. καλησπέρα, το αγαπημένο μου επίσης παιχνίδι ήταν αυτό, δύο σχόλια: το Le Grand δεν υπήρχε στη δική μου έκδοση [δες και στη φώτο του παιχνιδιού – την πρώτη φώτο στην ανάρτηση] στη θέση αυτή ήταν το L’ETOILE. Και το δεύτερο σχόλιο, εγώ και η παρέα μου δίναμε μάχη να πάρουμε δύο κτήρια μαζί και αυτά ήταν το Boomerang και βεβαίως το Presindent, χτίζαμε πολύ γρήγορα το Boomerang, αφού πρώτα είχαμε διασφαλίσει ότι δε θα μας πάρει κάποιος το President, και με τα χρήματα που βγάζαμε από τις μέρες διαμονής στο Boomerang χτίζαμε το President. Μια στρατηγική που σχεδόν πάντα σε οδηγούσε σε νίκη. Προτείνω να το δοκιμάσεις αν το έχεις ακόμη το παιχνίδι.

  https://www.ebay.com/itm/MB-1986-LETOILE-HOTEL-HOTELS-BOARD-GAME-PART-NICE-CONDITION-/281991191859

  Liked by 1 person

  1. Το ξέρω, είχαν βγει διάφορες εκδόσεις. Στο εξωτερικό υπήρχε μια που λεγόταν HOTELS, κοίταξε παρακάτω το λινκ.
   Όσο για την τακτική έχεις δίκιο πολλές φορές παίζαμε έτσι. Στην επόμενη βραδιά επιτραπέζιων θα την εφαρμόσω σίγουρα.

   https://www.ebay.com/itm/Vintage-Milton-Bradley-Hotels-Board-Game-MB-1987-/253394704792

   Liked by 1 person

 2. αν παίζεις επιτραπέζια ακόμη, προτείνω το “οι άποικοι του Κατάν”, μετά το Hotel είναι το μόνο που έπαιξα σε μεγαλύτερη ηλικία έπαιξα και κόλλησα για καιρό.

  Liked by 1 person

  1. Παίζω αρκετά επιτραπέζια ναι, το έχω παίξει είναι πολύ ωραίο παιχνίδι. Πρόσφατα έπαιξα και το mysterium. Καταπληκτικό και αυτό, στο προτείνω με κλειστά μάτια, έχει απίστευτα ωραίες κάρτες με πολύ φαντασία. Επίσης αν σου άρεσε το “Οι άποικοι του Κατάν” θα σου αρέσει και το Splendor πιστεύω, είναι με πετράδια και κάρτες και σκοπός σου είναι να χτίσεις μια εμπορική αυτοκρατορία.

   Δες εδώ ένα review για το mysterium: https://geekcultura.com/2018/01/15/mysterium-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B6%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CE%B1%CE%BC%CE%B5/

   Και για το Splendor: “Από ακατέργαστα πετράδια, φτιάξτε αριστουργήματα! Επενδύστε σε ορυχεία, στείλτε τα πλοία σας σε όλο τον κόσμο, και προσλάβετε τους πιο διάσημους τεχνίτες. Χτίστε μια εμπορική αυτοκρατορία και δεχτείτε την επίσκεψη σπουδαίων ευγενών, ανθρώπων με μεγάλη εξουσία, για να αποκτήσετε δόξα και κύρος!” (Είναι η επίσημη περιγραφή του παιχνιδιού πραγματικά πολύ ωραίο)
   Και γενικά από επιτραπέζια ειδικά με κάρτες έχω να σου προτείνω πολλά που μπορείς να νοικιάσεις να τα δοκιμάσεις με την παρέα.

   Liked by 1 person

 3. καλησπέρα σας
  Ειμαι λάτρης αυτού του επιτραπέζιου υπάρχει αυτή η παλιά έκδοση τώρα να την βρω???

  Like

  1. Υπάρχει μόνο από μεταχειρισμένα παλιά παιχνίδια. Σίγουρα μπορείς να βρεις στο ίντερνετ κάτι. Υπάρχουν και μαγαζιά που πουλάνε παλιά παιχνίδια στο γκάζι ας πούμε.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

Physics4u's Weblog

Physics & Science News

Φτερά Χήνας

Περιοδικό Φύλλο Επιλεγμένης Λογοτεχνίας

%d bloggers like this: