🎮 Prince of Persia

Prince of Persia για σήμερα και ένα έχω να πω, το παιχνίδι αυτό κατάφερε να καθηλώσει έναν δεκαπεντάχρονο του σήμερα! Για τέτοια παιχνιδάρα μιλάμε. Όπως καταλάβατε το αγαπώ το Prince of Persia. Πρόκειται για έναν ξυπόλυτο, πιξελωτό “τσαρλατάνο” (έτσι το έλεγε η γιαγιά ενός κολλητού μου όταν λιώναμε μετά από κρυφτό στο PC), ο οποίος σουλατσάρει από τα μπουντρούμια στα παλάτια πολεμώντας με διάφορους κολαούζους-φρουρούς του Jafar. Ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε την απουσία του σουλτάνου και πατέρα της ωραίας πριγκίπισσας (γιατί, που πας χωρίς ωραία πριγκίπισσα? πουθενά!) για να πάρει την εξουσία στα χέρια του.

pr1

Για να το καταφέρει αυτό, αιχμαλωτίζει στα μπουντρούμια τον πρίγκιπα για να τον απομακρύνει από την αγαπημένη του. Επίσης κλειδώνει και την πριγκίπισσα σε έναν πύργο ώστε να την αναγκάσει με απειλές για την ζωή της να τον παντρευτεί. Έτσι λοιπόν ο πρίγκιπας δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάει να βρει την αγαπημένη του και να την σώσει από τα χέρια του σατανικού Jafar νικώντας τον μια για πάντα. Περνώντας από το ένα πάτωμα στο άλλο, ξεπερνώντας παγίδες με θανατηφόρα καρφιά, γλιτώνοντας από καρμανιόλες που ανοιγόκλειναν τις κοφτερές τους λεπίδες, νικώντας τον έναν εχθρό μετά τον άλλον, ανακαλύπτοντας φίλτρα που αναπληρώνουν ζωή, βρίσκοντας το σπαθί, πολεμώντας με σκελετούς, το παιχνίδι αυτό με το έξυπνα απλό game play του ήταν από τα καλύτερα της εποχής.

prince winner
Η σκηνή που βρίσκει το σπαθί!
pop3
Αυτά τα άλματα πάντα μας έκαναν να αγωνιούμε.
pop2
Πρίγκιπας vs Σκελετός
pop4
Μαγικό φίλτρο, ανακούφιση να βρεις κάτι τέτοιο και κόπος…
pop7 death
Και πάνω που έχεις προχωρήσει και τα πας καλά, ένα μικρό στραβοπάτημα, ένας κακός υπολογισμός και ο Πρίγκιπας καταλήγει έτσι. Και φτου και από την αρχή… Τι σπαστικό……!
pop5 fight
Άλλη μία μάχη, αυτή τη φορά με κολαούζο. Πραγματικά μερικοί από αυτούς ήταν πολύ δυνατοί.

Πέρα από όλα αυτά τα εμπόδια ο πρωταγωνιστής είχε να αντιμετωπίσει και την σκιά του η οποία εμφανιζόταν όταν πέρναγε μέσα από έναν καθρέπτη και έκανε ότι και εσύ. Αν έβγαζε σπαθί έβγαζε και αυτή. Νομίζω ότι έπρεπε να ορμήσει κατά πάνω της και να ενωθεί μαζί της. Συμβόλιζε αυτό την μάχη με τον άλλο του εαυτό, το κακό, και μόνο αν συμφιλιωνόταν μαζί του θα έφευγε.

pop8 mirror
Απλά έτσι δεν μπορούσε να περάσει, αλλά αν έτρεχε….
pop9 mirror
…Τότε διαχωριζόταν και στο παιχνίδι έμπαινε η σκιά του.

Το παιχνίδι όπως βλέπουμε είναι πλατφόρμας και εντάξει, για την εποχή του είχε πολύ καλά γραφικά, αλλά αυτό που πιστεύω ξεχώριζε ήταν για την ατμόσφαιρά του, τις πολλές παγίδες, τις πίστες λαβυρίνθους και όλους αυτούς τους ήχους που συνόδευαν κάθε κίνηση ή αλλαγή που γινόταν στο παιχνίδι. Το παιχνίδι το έφτιαξε η Jordan Mechner το 89′ και βγήκε αρχικά για το apple 2 και μετέπειτα σε άλλες πλατφόρμες. Το παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε αν ψάξετε στο internet να το παίξετε είτε online είτε στο pc σας. Αυτά για σήμερα, ελπίζω να σας άρεσε και να θυμηθήκατε τα παλιά η να ανακαλύψατε άλλο ένα παλιό καλό διαμάντι των games.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στη σελίδα Nostalgia Minds στο Facebook.

Και την ομάδα Nostalgia Minds Team εδώ.

Και στο INSTAGRAM εδώ.

 

 

Advertisements

One thought on “🎮 Prince of Persia

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

a rambling collective

Possibilities of connections and a sense of belonging.

Physics4u's Weblog

Physics & Science News

Φτερά Χήνας

Περιοδικό Φύλλο Επιλεγμένης Λογοτεχνίας

章鱼

%d bloggers like this: