🎮 Croc PC-Game

Θυμάμαι τον εαυτό μου στο δημοτικό, είχα κάτι φίλους που έμεναν στην Σαλαμίνα. Εκεί λοιπόν ένα σαββατοκύριακο, έπαιξα πρώτη φορά το Croc 2 στον υπολογιστή (γιατί το παιχνίδι αυτό όπως και το πρώτο, κυκλοφόρησαν και για Playstation και Sega Saturn). Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ένα κροκοδειλάκι το οποίο βρήκε μία φυλή (Γκόμπος-Gobbos) φυλακισμένο σε ένα κλουβί. Ήταν μωρό τότε και αποφάσισαν να το αναθρέψουν σαν να ήταν ένας από αυτούς.

 

Ο Baron Dante καταφτάνει και σε ανυποψίαστο χρόνο εισβάλλει στο νησί των Gobbos μαζί με τα τσιράκια του τους Dantinis κάτι σαν μινιον-δαιμονάκια. Επιτίθεται στο νησί και απαγάγει πολλούς Gobbos καθώς και τον βασιλιά Rufus. Ο Baron Dante καλεί ένα τεράστιο κίτρινο πουλί τον Beany για να επιτεθεί στον Croc ο οποίος πάλευε να σώσει τους φίλους του και λόγο του μεγέθους του είχε πλεονέκτημα. Ο Beany με το χτύπημά του μικραίνει τον Croc σε μέγεθος ίδιο με τα Gobbos για να μην αποτελεί κίνδυνο.

croc-gabbos
Ο Croc με τους Gobbos και τον Rufus (βασιλιά).
Baron Dante και Dantinis
Ο Baron Dante με τα τσιράκια του τα Dantinis.

Ο ήρωας μας μόνος του πλέον και πολύ στεναχωρημένος και εξοργισμένος αποφασίζει να ξεκινήσει την αναζήτηση και απελευθέρωση των φίλων του, χαρίζοντας μας αυτό το υπέροχο game με πολλές περιπέτειες και πίστες με πρωτότυπες ιδέες. Ο Croc καλείται να περάσει απο επικίνδυνες γέφυρες, να διασχίσει από κουτιά που αιωρούνται σε μεγάλο ύψος, να σκαρφαλώσει σε σχοινιά και λόφους και να ελευθερώσει από τα σιδερένια κλουβιά τα Gobbos. Περάσαμε όμορφες ώρες με την φανταστική ιστορία του παιχνιδιού και τα καλά του γραφικά (για την εποχή του πάντα). Δεν είναι τυχαίο που έγινε best seller για δύο μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και γενικά απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Στο playstation έκανε ένα εκατομμύριο πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρακάτω μερικές φωτογραφίες απο το παιχνίδι, αρχίζοντας με τα εξώφυλλα του Croc και του Croc2.

 

 

 

 

Παρακάτω βλέπουμε διάφορα στιγμιότυπα από το game:

croc stigmiotypo1
Ο Croc περιπλανιέται στο νησi των Gobbos στην αναζήτηση των φίλων του.
Baron and Beany
Ο Baron Dante καλεί τον Beany για να εξουδετερώσει τον Croc.
croc stigmiotypo2
Στις άγριες και επικίνδυνες σπηλιές στα έγκατα του νησιού.
croc vs dante
–! Croc vs Baron Dante !–
maxresdefault
Το αρχικό μενού του Croc… Ανατριχίλααα.

Θυμάμαι τις απίστευτες πίστες του παιχνιδιού και το ωραίο gameplay, απλό και πολύ καλό για την εποχή του. Επίσης πόσο εξοργιζόμουν όταν προσπαθούσα να περάσω απο κάτι κουτιά και στο τελευταίο, εκεί που σκέφτεσαι απο μέσα σου “ΝΑΙ!!!”, δεν υπολόγιζες σωστά ή ο Ερμής ήταν ανάδρομος και Boom!!! στη λάβα. Απίστευτες στιγμές μας χάρισε η Argonaut Software και την ευχαριστούμε πολύ. Μέχρι το επόμενο άρθρο σας χαιρετώ και όποιοι απο εσάς θυμάστε κάποιο άλλο παλιό παιχνίδι γράψτε στα σχόλια να θυμηθούμε και οι υπόλοιποι. Ένα άλλο game που όλοι έχουμε παίξει ή έστω έχουμε δει τέλη δεκαετίας του 80 και full 90΄s είναι το Prince of Persia.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα Nostalgia Minds στο Facebook.

Και την ομάδα Nostalgia Minds Team εδώ.

Και στο INSTAGRAM εδώ.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

a rambling collective

Possibilities of connections and a sense of belonging.

Physics4u's Weblog

Physics & Science News

Φτερά Χήνας

Περιοδικό Φύλλο Επιλεγμένης Λογοτεχνίας

章鱼

%d bloggers like this: