Asterix comic world vol.1

Και ποιος δεν έχει διαβάσει Αστερίξ και Οβελίξ, ποιός;; Ξέρουμε τους ήρωες αυτούς μικροί και μεγάλοι. Το κόμικς που μας μεγάλωσε, το αγαπήσαμε και το έχουμε στην καρδιά μας. Ευφάνταστα ιδιαίτεροι χαρακτήρες με χιούμορ και πολλά μηνύματα προς τον αναγνώστη του, το κόμικς αυτό μας δίδαξε φιλία, ηθική, ξεγνοιασιά και αυθεντικότητα. Εγώ ακόμα ξεθάβω κόμικς του Αστερίξ και τα διαβάζω και πραγματικά δεν τα βαριέμαι ποτέ..

32293_510

Όλα ξεκινάνε από αυτό εδώ το μικρό ανυπότακτο Γαλατικό χωριό, το οποίο αντιστέκεται ενάντια στους ρωμαίους που έχουν ήδη καταστήσει την υπόλοιπη Γαλάτεια. Οι ήρωές μας, Αστερίξ και Οβελίξ μπλέκουν σε πολλούς μπελάδες και μας προσφέρουν απεριόριστο γέλιο. Οι καημένοι οι ρωμαίοι, είναι μερικές φορές να τους λυπάσαι (Ιδίως όταν ο Οβελίξ έχει όρεξη για φάπες)! Τα έχουν βρει πολύ σκούρα ενάντια στους φίλους μας και τον μαγικό ζωμό τους . Ο μεγάλος Δρυΐδης Πανοραμίξ είναι ο παρασκευαστής του μαγικού αυτού φίλτρου… Ας δούμε παρακάτω τους χαρακτήρες μας. Γράψτε στα σχόλια τον αγαπημένο σας και γιατί σας αρέσει, ας κάνουμε έναν διαγωνισμό να δούμε ποιος θα πάρει τους περισσότερους ψήφους.

ASTERIX

Ο Αστερίξ είναι ένας καλοσυνάτος κοντούλης Γαλάτης με κοφτερό μυαλό και γενναία καρδιά. Η κλασική πλέον φιγούρα του γνώριμη σε όλους μας, φέρει πάντα ένα φλασκί με τον μαγικό ζωμό και το γαλατικό σπαθί του. Είναι καλός φίλος του Δρυΐδη και σύμβουλος του αρχηγού του χωριού. Από τους καλύτερους πολεμιστές και αθλητές του χωριού. Είναι εργένης και δεν θέλει να νοικοκυρευτεί, αν και κάποιοι το προσπάθησαν. Τσαντίζεται εύκολα (ιδίως όταν δεν τα πιάνει ο Οβελίξ με τη μία) και πολλές φορές καβγαδίζει. Το γλεντάει με την ψυχή του πίνοντας και τρώγοντας παρέα με τους φίλους του. Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Οβελίξ ο εύσωμος αυτός καλόκαρδος γίγαντας.

obelix

Πόσο καλός; πόσο γλυκός; μα μην ακούσει την λέξη “χοντρός”….. Τρελαίνεται για αγριογούρουνα και το επάγγελμα του είναι γλύπτης! Ειδικεύεται στα μενίρ, άντε και σε καμιά γιγάντια πέτρινη καρδία για την Φραμπαλα. Πηγαίνει συχνά για κυνήγι με τον Αστερίξ και πάντα έχει όρεξη να ρίξει μερικές μπούφλες σε κανά δυο περίπολο λεγεωνάριων. Μπορεί να σηκώσει ολόκληρο βράχο (όπως τα μενίρ του) και να νικήσει σε δύναμη οποιονδήποτε. Μικρός είχε πέσει μέσα στην χύτρα με το μαγικό ζωμό του Δρυΐδη Έκτοτε η μαγική ιδιότητα του φίλτρου, που δεν είναι άλλη από το να σου δίνει υπεράνθρωπη δύναμη, ήταν μόνιμη κατάσταση για τον φίλο μας. Εκτός από τον καλό του φίλο τον Αστερίξ ποτέ μα ποτέ δεν αποχωρίζεται τον τετράποδο αγαπημένο μας Ιντεφίξ!

idefix

Το πιο γλυκό και πιστό πλασματάκι του κόμικς αυτού! Δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ τον Οβελίξ καθώς είναι ο καλύτερος του φίλος. Είναι πανέξυπνος, παιχνιδιάρης και αγαπάει πάρα πολύ τα δέντρα. Και αν δει κανέναν να πάει να τα πειράξει, θα σηκώσει το “ανάστημα” του και θα κάνει ότι περνάει από τις τριχωτές του πατουσίτσες για να τα προστατεύσει. Ο Οβελίξ προσπαθεί να τον μάθει να κυνηγάει αγριογούρουνα και να κουβαλάει μενίρ, ώστε να τον βοηθάει. Χμμ…. Με λίγο μαγικό ζωμό, ίσως να πετύχαινε τον σκοπό του. Αν ξέρει κάποιος από εσάς κάποιο τεύχος που ο ιντεφίξ δοκιμάζει μαγικό φίλτρο ας μας γράψει στα σχόλια.

getafix_brewing
Μπείτε στη σειρά όλοι για να πιείτ… Όχι εσύ Οβελίξ!!Είπα ΌΧΙ!
Τον διακρίνει η σοφία, η λογική, η καλοσύνη και η αγάπη του για την γνώση. Είναι ο μόνος που γνωρίζει τη μυστική συνταγή για το μαγικό φίλτρο καθώς η γνώση της περνάει από στόμα Δρυΐδη, σε αυτί Δρυΐδη (αυτό ακούστηκε κάπως). Δεν είναι άλλος από τον Πανοραμίξ τον Δρυΐδη Δεν αποχωρίζεται ποτέ το χρυσό του δρεπάνι και κόβει ατελείωτες βόλτες στο δάσος μαζεύοντας κάθε είδους υλικά για τα μαγικά του φίλτρα. Είναι καλός φίλος του Αστερίξ και πάντα ο καλύτερος σύμβουλος για κάθε πρόβλημα. Στις συναντήσεις του με τους άλλους Δρυΐδες τον συνοδεύουν ο Αστερίξ και ο Οβελίξ και φυσικά ο ιντεφίξ.

κακοφωνιξ

Αυτός εδώ ο χαρούμενος βάρδος, ακούει στο όνομα Κακοφωνίξ και δεν χρειάζεται το μαγικό φίλτρο για να εξουδετερώσει μια λεγεώνα. Μερικές νότες με την κελαρυστή φωνούλα του, σε ντεσιμπέλ τουλάχιστον εχθρικά για τα ανθρώπινα αυτιά, υποθέτω ότι αρκούν για να εξουδετερώσουν μισό ρωμαϊκό στρατόπεδο. Εντάξει είμαι ίσως λίγο υπερβολικός αλλά δεν είναι τυχαίο που το τέλος κάθε περιπέτειας τον βρίσκει πάνω σε ένα κορμό δέντρου δεμένο και φιμωμένο ενώ οι άλλοι του χωριού γλεντοκοπάνε… Με την πρώτη ευκαιρία θα αρχίσει να τραγουδάει και η κατάληξη του μάλλον θα είναι με αστεράκια γύρο από το κεφάλι του, διότι οι υπόλοιποι του χωριού δεν τον αντέχουν δευτερόλεπτο!! Και για να καταλάβετε τι λέω δείτε το παρακάτω βίντεο…

footer

 

4 thoughts on “Asterix comic world vol.1

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑

a rambling collective

Possibilities of connections and a sense of belonging.

Physics4u's Weblog

Physics & Science News

Φτερά Χήνας

Περιοδικό Φύλλο Επιλεγμένης Λογοτεχνίας

%d bloggers like this: